Leesmenu 30 oktober

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint.De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 30 oktober.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 30 oktober – Dagtekst

God, u weet alles van mij

Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
2 U weet waar ik ben, en u weet waar ik heen ga.
U weet wat ik denk, ook al bent u ver weg.
3 U ziet me als ik thuis ben en u ziet me onderweg.
U ziet alles wat ik doe.
4 Voordat ik mijn mond opendoe, weet u al wat ik wil zeggen.
5 U bent voor mij en achter mij, u bent om mij heen.
Uw hand houdt me vast.

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. ©Nederlands Bijbelgenootschap 2014.

Meditatie

‘Weet jij mij beter dan ik?”

De enige mensen die je van jongs af aan hebben gekend, zijn je ouders. In het bijzonder je moeder die het eerst jouw bewegingen in haar buik waarnam. Maar niemand komt zo dichtbij als God. Dat is wat David gelooft. Hij heeft er een lied over geschreven dat een en al verwondering ademt.

“Ken je mij? Wie ken je dan? Weet jij mij beter dan ik? ”, zingt Trijntje Oosterhuis, als ze de hertaling van Psalm 139, geschreven door haar vader Huub Oosterhuis, voor het voetlicht brengt. Vader en dochter Oosterhuis hebben deze psalm op een indrukwekkende manier dichtbij de beleving gebracht van mensen die niet zijn opgegroeid met God of de Bijbel.

In ons allemaal leeft een diep verlangen om ‘gekend’ te zijn door iemand die ons liefheeft. Die voorbij onze beperkingen ziet wat mogelijk is, waardoor we tot ons recht mogen komen. Die ons van binnen vrijmaakt om te worden wie we ten diepste zijn, voorbij de worsteling met onze talenten en capaciteiten.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 30 oktober.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm