Leesmenu 31 december

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 31 december.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 31 december- Dagtekst

God spreekt

5 God, die op zijn troon zat, zei: ‘Ik maak alles nieuw.’
Hij zei tegen mij: ‘Schrijf op wat ik zeg. Want mijn woorden zijn betrouwbaar en waar.’6 Toen zei hij: ‘Alles is nu voorbij. Ik ben het begin en het einde. Mensen die dorst hebben, geef ik te drinken. Ik geef ze water dat eeuwig leven geeft. 7 Mensen die het kwaad overwinnen, zullen het eeuwige leven krijgen. Want zij zullen mijn kinderen zijn, en ik zal hun God zijn.
8 Maar mensen die ontrouw aan mij zijn en niet moedig volhouden, die sterven een tweede keer. Die zullen eeuwig moeten lijden in de zee van vuur en giftig gas. Net als alle leugenaars en moordenaars, net als mensen die verboden seks hebben, mensen die aan toverkunst doen, en mensen die andere goden vereren.’

Morgengebed: Openbaring 21:5-8

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap en Katholieke Bijbelstichting. 

In Jezus Christus begint en eindigt alles

Jezus Christus benoemt Zichzelf in vers 6 in Zijn : ‘Ik ben het begin’ en ‘Ik ben het einde’. In de Griekse grondtekst staan op deze plaats de letters Alpha en Omega, de beginletter en eindletter van het Griekse alfabet,  bij ons dus de A en de Z. Deze letters staan symbool voor de werkelijkheid die Jezus Christus benoemd: alles begint bij en door Hem en alles eindigt bij en leidt uiteindelijk tot Hem. Hij is de oorsprong en het doel van alle zichtbare en onzichtbare dingen in de hemel en op de aarde.

Hij is het begin van de dagen en het eind van de tijd. Alle dagen die we geteld hebben in ons leven komen ons toe uit Zijn hand. En aan het einde van de dag, als de nacht valt, leggen we de dag die we hebben ontvangen weer terug in Zijn hand. Dat geeft vrede en rust. En maakt ons klaar voor een nieuw begin. Zo ook wanneer het jaar ten einde loopt en we alles wat we hebben meegemaakt, onder Zijn aandacht brengen, Om ervoor te danken of ervoor te bidden.

©Elise G. Lengkeek

Deel dit bericht via Twitter