Leesmenu 31 oktober

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint.De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 31 oktober.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 31 oktober – Dagtekst

Alles wat leeft, zing voor de Heer

(…)
6 Alles wat leeft, zing voor de Heer!
Halleluja!

Nachtgebed: Psalm 150:6

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal, ©Nederlands Bijbelgenootschap 2014

Meditatie

Een groots en meeslepend muziekspektakel

De Psalter sluit af met een weergaloos slotakkoord: de orkestratie van een groots en meeslepend loflied op God.

Heel de schepping wordt uitgenodigd om aan te treden op het podium voor Gods troon. Hem eren met lofzangen uit volle borst, meerstemmig. Begeleid door een machtig orkest dat de melodie uitdraagt en omlijst met schoonheid en harmonie. Een kippenvel-ervaring, waarbij alle ‘samenzang’ en spreekkoren in de voetbalstadions verbleken.

Wie onder de indruk komt van Gods schepping, van zijn macht en majesteit, van zijn daden en wonderen, kan nog maar een ding: God loven en aanbidden.

Wat is een passend antwoord aan de God die zo van veelkleurigheid en veelvormigheid houdt? Geen instrument is de toegang ontzegd. Geen enkele stem kan gemist worden in dit slotlied, dat al aanvangt op deze aarde. In elk hart, in elk klooster, in elke kerk…

Dat lied zal ten slotte op de laatste dag de hemel open zingen, wanneer Jezus Christus verschijnt om deze gebroken en vervuilde schepping te redden uit de greep van het kwaad. Dan zullen ook al onze geliefde doden aanschuiven, om samen met alle andere kinderen van God en alle engelenplus alle overige schepsels de grote Bevrijder toe te juichen. Dat wordt het mooiste bevrijdingsfeest ooit!

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 31 oktober.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm