Leesmenu 4 augustus

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 4 augustus.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 4 augustus

Jobs belijdenis

4-6 U zei: ‘Luister naar wat ik te zeggen heb.
Ik ga je vragen stellen
en jij moet antwoord geven.’
Maar ik zwijg verder.
Want vroeger kende ik u alleen uit verhalen van anderen,
maar nu heb ik u zelf gezien.
Nu heb ik troost gevonden voor mijn moeilijke leven.’
Avondgebed Job 42:4-6

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan Bijbel in  Gewone Taal  © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap.

Meditatie

Een bijzondere belijdenis

Wat doet dit met Job? Waarom  herroept hij nu alles wat hij eerder heeft gezegd?

Na de tweede confrontatie tussen God en Job, vallen hem ineens de schellen van de ogen.

In volledige overgave buigt hij zijn hoofd. Zijn belijdenis komt uit een oprecht en ontroerd hart, dat bescheiden terugtreedt voor Gods majesteit. ‘Ik herroep alles,’ zegt hij. Hoewel Job nog steeds geen antwoord krijgt op de vraag naar het ‘waarom’ van zijn lijden, groeit hij in verwondering naar meer kennis van God.)…

Uit Job 42 wordt duidelijk dat God al die tijd aan Jobs kant heeft gestaan, ook al heeft Hij hem op zijn plaats als mens gewezen. De vrienden, met uitzondering van Elihu, hebben niet alleen God maar ook Job geen recht gedaan.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 4 augustus.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.