Leesmenu 4 november

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint.De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 4 november.

NOTA BENE: Zowel de Bijbel in Gewone Taal als de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 4 november – Dagtekst

De komst van de Heer

De gestorven christenen staan op uit de dood

13-14 Vrienden, ik wil jullie vertellen wat er gebeurt met de doden.
Mensen zijn verdrietig als er iemand sterft. Maar wij geloven dat Jezus gestorven is en uit de dood is opgestaan. En dus geloven we ook dat God alle gestorven christenen bij zich zal halen. Daarom hoeven jullie niet verdrietig te zijn als er iemand van jullie sterft.
15-17 Dit heeft de Heer Jezus mij verteld: Voordat hij komt, zal er een teken gegeven worden. De belangrijkste engel zal roepen, en Gods trompet zal klinken. Op dat moment komt de Heer Jezus uit de hemel. Dan staan eerst de gestorven christenen op uit de dood. En daarna mogen wij die nog leven, ook komen. Dan gaan we samen op de wolken naar de Heer toe. In de lucht zullen we hem ontmoeten, en vanaf dan zullen we altijd bij hem zijn.
18 Met die woorden moeten jullie elkaar moed inspreken.
De Heer komt onverwac

Nachtgebed: 1 Tessalonicenzen 4:13-18

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

Meditatie

Als je de dood in de ogen kijkt

Het verhaal van Paulus over Jezus’ terugkeer uit de hemel, heeft veel losgemaakt onder de volgelingen van Jezus in Tessalonica. Ook hebben ze gehoord dat ze dan zelf zullen opstaan uit de dood, net als Jezus.

Maar wat moeten ze zich daar eigenlijk bij voorstellen? Hoe zal dat gaan? Ze zijn immers opgegroeid met hele andere ideeën over een eventueel hiernamaals. Net als in onze tijd speelt voor velen het  leven zich voornamelijk af in het hier en nu. Daar moet je het beste van maken. Vandaag de dag slaan financiers zelfs de handen ineen om te onderzoeken of het mogelijk is de mensheid te redden. Bijvoorbeeld door ze naar een andere planeet te laten verhuizen…

Paulus gaat ook niet voorbij aan het intense verdriet over geliefden die altijd te vroeg sterven. Niets is zo erg als heimwee naar alle dierbare mannen, vrouwen en kinderen die nooit meer terugkeren uit de dood. Hoeveel troost biedt een hiernamaals dan?

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 4 november.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm