Leesmenu 4 september

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor vandaag vind je in Leesmenu 4 september

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 4 september – Dagtekst

Christus verlost ons van onze zonden

21 Zo ontdek ik dus deze vaste regel in me: ik wil het goede doen, maar ik bereik alleen het kwade. 22 Innerlijk stem ik helemaal in met de wet van God, 23 maar in mijn handelen ontdek ik een andere wet. Die wet strijdt tegen de wet van God waarmee ik met mijn verstand instem, en maakt mij een gevangene van de macht van de zonde die als een wet mijn handelen bepaalt. 24 Ongelukkige mens die ik ben! Wie zal mij bevrijden van dit bestaan ten dode? 25 Dank aan God, die dat doet door Jezus Christus onze Heer.
Dit is dus mijn situatie: aan mijzelf overgelaten, onderwerp ik mij wel met mijn verstand aan de wet van God, maar in mijn doen en laten onderwerp ik mij aan de wet van de zonde.

Avondgebed: Romeinen 7:21-25

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel (herziene editie 1996). 1996 ©Nederlands Bijbelgenootschap en Katholieke Bijbelstichting

Wat is er mis met de wet?

Wat heb je eigenlijk aan een wet als je hem toch niet kunt houden? Paulus probeert de christenen in Rome duidelijk te maken dat er niets mis is met de wet zelf. Die omvat Gods leefregels voor een volmaakt leven. Die wet is dus heilig, volmaakt en goed. De mens niet meer.

De wet oordeelt ons

De mens Adam was van oorsprong goed geschapen. Klaar om naar Gods wil te leven. Hijzelf nam de beslissing liever Satans woord te geloven en daarmee de zonde toe te laten in zijn leven. De wet oordeelt ons: herinnert ons er voortdurend aan dat wij sinds Adam van nature zondigen.

Met de rug naar God toestaan

Zondigen is met de rug naar God toestaan, je eigen wil volgen. Paulus weet zelf maar al te goed hoe dat werkt (vers 21). Wie God lief heeft, wil die wet zelfs dolgraag vervullen. Maar hij ontdekt dat hij van nature niet in staat is zelf zijn zonden weg te nemen.

Christus verlost ons van onze zonden

Daarom is Jezus Christus gekomen: om die zondelast van ons af te nemen. Zo verlost Hij ons van het oordeel dat ons boven het hoofd hangt vanwege de voortdurende confrontatie met de wet.

©Elise G. Lengkeek

Deel dit bericht via Twitter

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.