Leesmenu 5 juli

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 5 juli

Onverwachte steun

10 Dan kunnen zij de God van de hemel offers brengen om hem vriendelijk te stemmen, en daarbij bidden voor het leven van de koning en zijn zonen.

Avondgebed: Ezra 6 vers 10

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999.

De valse aanklacht

Keer op  keer hebben de omwonende buren die niets met God te maken willen hebben, de bouwers geprobeerd te ontmoedigen. Niets leek te helpen. Maar de nieuwe koning Xerxes weet vast niet wat zijn voorganger Cyrus in gang heeft gezet. Wie weet kan een aanklacht de dienst aan God plat leggen.

Ze slagen in hun plan. Xerxes slaat de schrik om het hart. Geen gedonder in zijn koninkrijk alsjeblieft. Stel dat het waar is dat die Israëlieten hun tempel en stad versterken om straks de belastingen te ontduiken… Hij laat de herbouw van de tempel en de stadsmuur van Jeruzalem per direct stoppen.

God grijpt in

De frustratie is groot onder het volk van God. Ze kunnen niet afmaken, waaraan ze met zoveel goede moed zijn begonnen. Hoe moet het nu verder met de dienst aan de God van de hemel? Na circa 4 jaar grijpt God zelf in. Twee profeten, Haggai en Zacharia, krijgen opdracht verder te gaan met de bouw.

Onverwachte steun

Op hun dienstreis gaan de inspecteurs van de koning de confrontatie aan met de bouwers. Per brief vragen ze de koning of hij via de archieven wil uitzoeken of het waar is dat het koning Cyrus’ idee was. Darius ontdekt dat Cyrus een rechtstreekse opdracht had van God en wijs had gehandeld. Hij volgt Cyrus daarin.

Darius beseft dat hij deze God alleen te vriend zal houden wanneer hij de gebeds- en offerdienst van zijn volk stimuleert in plaats van afbreekt.

©Elise G. Lengkeek

Deel dit bericht via Twitter

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.