Leesmenu 5 juni

Wijs mij de weg

4 Heer, wijs mij de weg,
leg mij uit hoe ik moet gaan,
5 wees mijn trouwe gids.
Want u, God, bent mijn behoud,
op u vestig ik mijn hoop,
elke dag van mijn leven.

Psalmen 25 verzen 4-5

Leesmenu 5 juni  – Wijs mij de weg

Op het leesmenu van het middaggebed staat onder andere Psalmen 25.  Verzen 4-5 is een gebed van David tot God, zijn hartsvriend, zijn enige hoop en rots in de branding van zijn moeizame leven. Hij prijst God om wie Hij is voor mensen die Hem oprecht zoeken en naar Hem uitkijken.

Welk navigatiesysteem?

In de 21ste eeuw hebben we allerlei navigatiesystemen die ons de weg wijzen. Van pictogrammen op vliegvelden tot Apps als Googlemaps op je smartphone. Maar wie wijst je de juiste weg door het leven? Wie helpt je in de doolhof van eindeloos veel bestemmingen een pad te kiezen dat je naar de Bron van het Leven leidt?

Het goede adres

Op het moment dat je uitgeput en met een verlangend hart aanklopt bij IK BEN – de Heer van hemel en aarde, van alle zichtbare en onzichtbare dingen- doet Hij open. Je vraag: ‘Heer, wijs me de juiste weg’  vindt hoe dan ook gehoor. Je bent aan het goede adres. Hij stuurt je nooit met lege handen terug.

Want IK BEN is namelijk zelf ‘De Weg, de Waarheid en het Leven’. (Johannes 14 vers 6). Met Hem aan het stuur, kom je altijd veilig Thuis.

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999

©Elise G.Lengkeek

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Deel dit bericht via Twitter

 

 

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.