Leesmenu 6 augustus

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 6 augustus.

Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed.(Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan! )

NOTA BENE: De lezingen in de app zijn omwille van de toegankelijkheid gekozen in Bijbel in Gewone Taal. Liever een andere vertaling gebruiken? Onder de menubalk van Bijbel.nl staat naast de aanduiding van het bijbelhoofdstuk (bijvoorbeeld Psalm 1) het vakje met de vertaling. Klik op het pijltje om naar de gewenste vertaling te gaan.

Als je een (gratis) account aanmaakt op debijbel.nl krijg je bovendien toegang tot allerlei achtergrondinformatie en kun je teksten markeren. Maak nu een account aan op debijbel.nl: www.debijbel.nl

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 6 augustus  – Dagtekst

Vertrouw op de Heer

5-6 Je moet op de Heer vertrouwen. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan zal hij je helpen. Denk niet dat je alles zelf kunt. 7 Wees niet eigenwijs, maar heb eerbied voor de Heer. Blijf uit de buurt van slechte mensen en doe geen kwaad. 8 Dan zul je sterk en gezond zijn.
Morgengebed: Spreuken 3:5-6

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap..

Wie vertrouw ik het meest?

Iemand die op God vertrouwt, wantrouwt per definitie zijn eigen wijsheid. Waarom? Als ik plannen maak, heb ik altijd een keuze. Vraag ik Gods hulp erbij en vertel ik Hem waarmee ik worstel, wat mijn angsten en vragen zijn voor het inslaan van een weg waarvan ik niet weet waar die mij heen voert? Of zoek ik het liever zelf uit en vind ik dat God voor zulke dingen niet nodig heb?

Weg, waarheid en leven

Het advies van de Spreuken-dichter gaat voor de eerste keuze. Wie weet wat werkelijk goed en waarachtig is? Welke weg niet op een doodlopend spoor uitkomt? Hoe mijn plan past in dat van God. Of hoe Hij mijn wensen en verlangens kan ombuigen naar Zijn wil? Is het niet boven alles en iedereen God die dat alleen weet. Dat is precies wat Elihu  Job heeft voorgehouden  in Job 37:24.

Daarom nodigt Jezus ieder die dorst heeft en hongert naar gerechtigheid en genoeg heeft van de ellende die hij of zij tegenkomt in de wereld met de woorden:

‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan tot de Vader komen dan door Mij.’

 Johannes 14: 6

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap..

Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.