Leesmenu 6 juni

Geloof zonder waarde?

17 En als Christus niet is opgewekt, is uw geloof van geen enkele waarde en zit u nog in uw zonden gevangen. 18 Dan zijn ook zij verloren die in geloof in Christus zijn gestorven. 19 Als we alleen voor dit leven onze hoop op Christus stellen, zijn we meer te beklagen dan alle andere mensen.

 

1 Korintiërs 15 verzen 7-19

Leesmenu 6 juni  – Geloof zonder waarde?

In het nachtgebed:  lees hoe de apostel  Paulus in zijn 1e brief aan de Korintiërs korte metten maakt met de opvatting dat de doden niet zullen opstaan. Als dat waar is, zegt hij, dan is jullie geloof in Jezus Christus ook van nul en generlei waarde. Dan helpt het je zelfs niet in Hem te geloven als een bijzonder goed mens of topprofeet.

Waarom maakt Paulus hier zo’n keihard punt van? Wie niet gelooft in de opstanding van de doden, gelooft ook Hem niet die zelf als 1e uit de dood is opgestaan. Profeten als Elia en Elisa kregen van God kracht om 1 mens uit de dood op te wekken. Jezus Christus legt uit zichzelf de dood af. Als een kleed rolt Hij die op. Letterlijk.

Uit eigen beweging

Hij is de enige in hemel en op aarde die uit eigen beweging de gestalte van een mens heeft aangenomen. Lees in Filippenzen 2 wat Hem dat heeft gekost. Maar Hij werd gedreven door een liefde voor ons, verloren mensen. Een liefde die ons begrip overstijgt. Gods genade maakt dat we het  mogen geloven. Die genade is ons genoeg!

Hij had de gestalte van God,
maar heeft zich niet willen vastklampen
aan zijn gelijkheid met God.
7 Hij heeft zijn grootheid opgegeven
door de gestalte van een slaaf te aanvaarden
en aan mensen gelijk te worden.
Hij leefde als een mens
8 en hij vernederde zich
door gehoorzaam te worden tot in de dood,
de dood aan een kruis.

Filippenzen 2 verzen 6-8

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999

©Elise G.Lengkeek

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Deel dit bericht via Twitter

 

 

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.