Leesmenu 6 mei

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 6 mei. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

NOTA BENE: Ook de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Leesmenu 6 mei  – Dagtekst

Binnenkort komt Jezus terug

12 Jezus zegt: ‘Luister, ik kom snel! En ik zal aan iedereen geven wat hij verdient. 13 Ik ben het begin en het einde. Ik ben de eerste en de laatste.
14 Gelukkig zijn de mensen die ervoor kiezen om mij trouw te blijven. Want zij mogen eten van de boom die eeuwig leven geeft. En zij mogen in hun witte kleren de stad binnengaan. 15 Maar slechte mensen moeten buiten blijven. Dat zijn de mensen die verboden seks hebben, moordenaars, leugenaars, mensen die aan toverkunst doen, en mensen die andere goden vereren. Al die mensen komen de stad niet in.’
16 Jezus zegt: ‘Ik heb mijn engel naar je toe gestuurd om deze dingen aan de christenen bekend te maken. Ik ben de nakomeling van David. Ik ben de stralende morgenster!’
17 De heilige Geest en de bruid zeggen tegen Jezus: ‘Kom!’ Ook iedereen die dit hoort, moet roepen: ‘Kom!’
Iedereen die dorst heeft, mag komen. Iedereen die wil, mag zomaar komen drinken van het water dat eeuwig leven geeft.

Nachtgebed: Openbaring 22:12-17

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Meditatie

Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde

Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde: in ons allemaal leeft een diep verlangen om op een aarde te wonen die schoonheid ademt alom. Om zuivere lucht in te ademen die niet vervuild is en stinkt. God laat Johannes zien dat dit verlangen werkelijkheid wordt op de dag die Hij heeft bepaald.

En het centrum van die nieuwe wereld is een hemelse stad die ‘het nieuwe Jeruzalem’ wordt genoemd. Een stad die symbool staat voor een paradijselijke gemeenschap van mensen die in vrede, vreugde en verbondenheid samenleven en een innige relatie hebben met de Almachtige, de Eeuwige Vader. Zij zullen hem aanbidden met hart en ziel, zoals God oorspronkelijk voor ogen heeft gestaan bij het maken van de mens.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 6 mei.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is sinds januari 2017 verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm.