Leesmenu 7 juni

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 7 juni. Schakel na de Bijbellezing terug naar Leesmenu 7 juni.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

NOTA BENE: Ook de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Leesmenu 7  juni  – Dagtekst

Slot van de brief

De hulpactie voor Jeruzalem

1 Ten slotte wil ik jullie nog iets schrijven over de actie om de christenen in Jeruzalem te helpen. Ik heb de christenen in Galatië verteld hoe ze daaraan mee kunnen doen. En voor jullie geldt hetzelfde als voor hen. 2 Jullie moeten niet wachten met het inzamelen van geld tot ik bij jullie ben. Nee, ieder van jullie moet nu al elke zondag geld apart leggen. Maar alleen het geld dat je kunt missen. 3 Als ik bij jullie kom, kan al het geld opgehaald worden. Dan moeten jullie een paar mensen uit jullie kerk uitkiezen om het geld naar Jeruzalem te brengen. Ik zal hun een brief meegeven, zodat de christenen in Jeruzalem hen hartelijk ontvangen. 4 Of ik zal zelf met hen meereizen naar Jeruzalem, als dat beter is.

Nachtgebed: 1 Korintiërs 16:-1-4

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Meditatie

Deel van een groter geheel

De gemeente in Korinte staat niet op zichzelf. De gelovigen vormen een veel bredere gemeenschap met de christenen in andere kerken in-Klein-Azië., En ook met de kerk in Jeruzalem. De gemeente aldaar heeft het bijzonder moeilijk. Veel mensen zijn hun inkomen kwijtgeraakt door de hevige vervolging waaraan ze blootstaan. Boetes, verlies van werk en positie: de vernederingen die Jezus zijn volgelingen heeft voorspeld, blijven ook hen niet bespaard.

Geld, rijkdom en positie zijn zaken waar de Korintiërs zich erg druk om maken, zo blijkt uit de brief van Paulus. De Korintische christenen hebben niets te maken met die ‘brandhaarden’ waar hun broers en zussen in het geloof moeten lijden omdat ze bij Jezus willen horen.

Is het een ‘ver van mijn bed show’?

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 7 juni.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.