Leesmenu 7 oktober

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 7 oktober.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 7 oktober – Dagtekst

Zoek je geluk bij de Heer

5 Laat je leiden door de Heer.
Vertrouw op hem, hij zal je helpen.
6 Hij zal je alles geven waar je recht op hebt.
Je zult stralen als het licht in de ochtend,
als de zon in de middag.
Wees geduldig
7 Wees geduldig en wacht,
wacht af wat de Heer doet.
Als het goed gaat met slechte mensen,
word dan niet kwaad.
8 Word niet boos, maar blijf kalm.
Maak je niet kwaad,
want woede brengt alleen maar ellende.

Avondgebed: Psalm 37:5-8

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. .

Meditatie

Wachten op God

Deze psalm lijkt wel een tekst uit het boek Spreuken. Een wijsheidspsalm van David, die inmiddels veel levenservaring heeft opgedaan. Hij heeft geleerd dat God oneindig goed is. Zijn geduld met mensen is van een kaliber waar het onze totaal bij verbleekt. Zijn zon gaat op over goede en slechte mensen.

De schrijver van het boek Prediker heeft ook geconstateerd dat het met slechte mensen vaak heel goed kan gaan. Ze oogsten het ene succes na het andere. Rijk en zelfverzekerd kijken ze op minderbedeelden neer en misbruiken hen zonodig voor hun geldmachine. God hebben ze niet nodig, want ze kunnen alles financieren wat ze maar voor zichzelf wensen.

Waarom laat God hen begaan?

Met mensen die van God houden en in liefde naar anderen omzien, gaat het lang niet altijd goed. Sommigen leven onder de armoedegrens, anderen worden onderdrukt. Nog weer anderen blijven trouw hun dagelijkse taken doen, maar zonder enige waardering. Waarom zegent God hen niet?

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 7 oktober.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm