Leesmenu 8 december

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 8 december.

NOTA BENE: Zowel de Bijbel in Gewone Taal als de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 8 december – Dagtekst

God zal zijn vijanden doden

20 De Heer zegt: ‘Mijn volk, jullie moeten nog even wachten. Wacht totdat ik niet meer woedend ben. Ga maar weer naar binnen, en doe de deur goed achter je dicht. 21 Want ik verlaat mijn woning. Ik zal de mensen op aarde straffen, omdat ze onschuldige mensen gedood hebben. Hun misdaden zullen voor niemand geheim blijven. De aarde zelf zal laten zien wat er gebeurd is.’

Avondgebed: Jesaja 26:20-21 

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap.

Meditatie

Doe de deur dicht…

Wanneer de maat van het kwaad in Gods ogen eenmaal vol is, is ook zijn oordeel onontkoombaar. Jesaja heeft heel wat voor de kiezen gekregen, om al die oordeelstaferelen in zijn dromen te moeten aanzien.

Het enige lichtpuntje is dat zolang ‘de kruik nog te water gaat’ iedereen nog steeds gelegenheid heeft om rechtsomkeert te maken op de ingeslagen weg. Maar er komt een dag dat God opstaat en schoon schip gaat maken. De totale mensheid en de aarde worden getroffen door wat Hij dan in gang gaat zetten. Velen zullen het niet overleven. Zelfs van zijn eigen volk is nog maar een restant over.

Maar aan het einde van hoofdstuk 26 steekt Jesaja de overwinningsvlag omhoog. Kom maar te voorschijn, uit jullie schuilplaatsen en holen, uit jullie dichtgetimmerde huizen, want de kust is veilig, wil deze profetie zeggen.

God laat aan Jesaja zien dat Hij zijn volk niet afschrijft. Integendeel : Hij nodigt het hen uit om te komen en te genieten van het geluk dat Hij heeft bereid voor wie nog over is!

Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 8 december.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm