Leesmenu 9 juni

Een heerlijke geur?

14.Maar God zij gedankt! Hij neemt ons, verbonden als we zijn met Christus, altijd mee op zijn triomftocht en gebruikt ons om overal de kennis over Christus te verspreiden als een heerlijke geur. 15 Want wij zijn de wierook die Christus brandt voor God, niet alleen onder de mensen die gered worden maar ook onder hen die verloren gaan.

2 Korintiers 2 verzen 14-15

Leesmenu 9 juni – Een heerlijke geur?

Wie van parfum houdt, weet hoeveel impact een heerlijke geur heeft. Je hart en je hoofd kunnen er van op hol raken. Er komen lang vergeten herinneringen boven. Of je wordt er vrolijk en blij van. Of juist het tegenover gestelde. Het beeld dat de apostel Paulus hier kiest voor de verspreiding van het evangelie van Jezus Christus is raak gekozen.

Zelf kiezen wat je inademt

Wat deze bijzonder ‘geur’ uitwerkt bij wie hij binnenkomt, verandert alles. Echt alles. Of je nu er nu wel of niet in gelooft. De geur van Jezus Christus evangelie dwingt elk mens vroeg of laat tot een keuze.

Wil ik die zielszuiverende geur keer op keer opsnuiven, inademen en tot in eeuwigheid genieten? Of kies ik steeds maar weer voor de bedomptheid van mijn eigen gelijk en mijn eigen wijsheid?

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999

©Elise G.Lengkeek

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Deel dit bericht via Twitter

 

 

 

 

1 Kron. 12 Mark. 11

 

 

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.